Dlaczego spożywać wodę alkaliczną o zmienionej strukturze
Po pierwsze, zjonizowana woda jest potężnym płynnym antyoksydantem, który jest łatwo absorbowany przez organizm. Woda ta neutralizuje wolne rodniki.
Zniszczenia powodowane przez wolne rodniki powodują, że starzejemy się szybciej i są główną przyczyną wielu chorób z chorobą nowotworową włącznie.
Po drugie, zjonizowana woda jest wodą zasadową, która utrzymuje i równoważy pH organizmu (6.9 – 7.2) i wytwarza środowisko, które likwiduje bakterie, zapalenia i choroby.
Po trzecie, struktura cząsteczkowa jest mniejsza niż regularnej wody z kranu.
Cząsteczki wody z kranu tworzą grupy 10 – 13 cząsteczek (lub więcej) w przeciwieństwie do 5 – 6 cząsteczek w wodzie zjonizowanej. Ten mały rozmiar pozwala na lepsze uwodnienie i lepszą detoksykację organizmu.
Pijąc wodę alkaliczną, pijemy wodę z dodatkowym tlenem, nie w formie (O2), ale w formie (OH-), która jest bardzo stabilna ponieważ jest połączona z pozytywnie zjonizowanymi alkalicznymi minerałami.
Dwie grupy wodorotlenowe mogą stworzyć cząsteczkę wody i dać jeden atom tlenu.
Alkaliczne minerały są używane do oczyszczenia z trujących kwaśnych związków i gdy to się stanie, grupa wodorotlenowa jest uwolniona zaopatrując w nadmiarowy tlen zabezpieczający przed rozwojem raka.
Jest to rzeczywisty przypadek „wykonania dwóch pieczeni przy jednym ogniu”.
Mówimy o dwóch rodzajach tlenu.
Jedna jest formą dynamiczną, O2, i druga jest formą stabilną OH- połączona z pozytywnie naładowanym jonem minerału alkalicznego. Organizm potrzebuje obu form tlenu. Jeśli powstrzymać oddychanie, O2 jest odcięty i organizm umiera i jeśli pH organizmu ma wartość poniżej 7, OH- jest również odcięty i następuje śmierć.
Kiedy oddychanie jest zatrzymane, O2 jest zużywane jako pierwsze i następnie organizm będzie zużywał OH-, a dopiero później nastąpi śmierć. Zajmuje to około 3 minut.
Zatoksycznienie komórek wytwarza dwa podstawowe warunki otwierające drobnoustrojom drzwi;
1. środowisko kwaśne (co znaczy zbyt dużo kwaśnych odpadów)
2. niewystarczającą ilość tlenu.
Zbyt duża ilość kwasu oraz niewystarczająca ilość tlenu w komórkach i tkankach są podstawowymi przyczynami wszystkich chorób z nowotworem włącznie
(rak jest końcową fazą zatrucia komórek – mówi Dan Reid).
Zjonizowana woda dostarcza tlen i alkalizuje komórki usuwając nadmierną ilość kwaśnych złogów.
Dr John Tilden w 1935 roku powiedział „Bez trucizn nie może być chorób. Zatrzymywanie metabolicznych trucizn jest pierwszą i jedyną przyczyną chorób. Pierwszą rzeczą do zrobienia, w celu pozbycia się każdej choroby, jest pozbycie się trucizn, ponieważ zatrucie krwi umożliwia powstanie objawów chorobowych”.
Na łożu śmierci Pasteur w końcu przyznał, że „Teoria Mikrobów” jest oszustwem.
Powiedział: „Mikroby są niczym. Środowisko jest wszystkim”. Tym środowiskiem jest alkaliczne, natlenione wnętrze ludzkiego ciała.
Bakterie potrzebują beztlenowego środowiska kwaśnego. Infekcje bakteryjne, wirusowe lub grzybowe nie mogą rozwinąć się w tkance, która jest wystarczająco alkaliczna i natleniona.
Antoine Bechamp wykazał, że elementarna forma żywa, mikroorganizm, egzystuje we wszystkich żywych ustrojach i jest zarówno budowniczym jak również recyrkulatorem komórek i organizmów. Zmienia formę życiową odzwierciedlając środowisko (pleomorphism).
Efekt ten może być obserwowany pod mikroskopem, gdy mikroorganizm zmienia się z pałeczkowatej bakterii bacilli na sferyczną cocci a następnie na drożdże, grzyby i pleśnie. Również odwrotnie.
Eksperymenty Bechamp’a dawały powtarzalne identyczne rezultaty.
„Infekcja przez mikroorganizmy nie jest przyczyną żadnej choroby:
zakwaszenie powoduje, że pojawiają się robaki,
alkalizacja powoduje ich zniknięcie.
Stale wdychamy około 14000 mikrobów w ciągu godziny; dlaczego nie jesteśmy martwi?
Mikroby nie powodują ale są rezultatem „chorego” żywego organizmu.
Koncepcja YIN i YANG ma ponad 5000 lat, tak jak praktykowanie głodówek i sauny w celu usunięcia trucizn z organizmu.
Jednym z pierwszych naukowców pracujących nad zagadnieniem zatrucia organizmu był Bechamp i jego następcy w osiemnastym wieku.
Około roku 1908 Dr Howard Hay, po praktykowaniu medycyny przez 16 lat, wyleczył się z „nieuleczalnych” chorób: choroby Bright’a, wysokiego ciśnienia i palpitacji serca - po prostu przez dietę.
Jego kwasowo-zasadowe „połączenia pokarmowe” pomogły milionom.
Edgar Cayce podkreślał potrzebę korygowania równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie i polecał głodówkę, lewatywę, zioła i dietę w celu zalkalizowania ciała.
Dzisiaj ruch alkalizowania jest prowadzony przez takich ludzi jak Dr Yang, Tony Robbins, Dan Reid, Dr T. Baroody i niezliczoną liczbę naturopatów na całym świecie.
Nadmierna kwasowość osłabia cały twój system i zmusza organizm do wydobycia minerałów z ważnych dla życia organów i kości w celu zneutralizowania kwasu i bezpiecznego usunięcia go z organizmu.
Ciało wytwarza tkankę tłuszczową aby bezpiecznie zmagazynować śmiertelne kryształy kwaśnych trucizn z dala od ważnych organów jak wątroba, serce i nerki.
"Otyłość jest problemem zakwaszenia, a tłuszcz jest sposobem na uratowanie życia" wyjaśnia Dr Robert Yang.
Dr. Lynda Frassetto, naukowiec badająca zagadnienia kwasowo-zasadowe, stwierdziła w badaniach 1000 starzejących się osób, że nagminnie magazynujemy kwas w tkance tłuszczowej